Ànecs Ecocastells

Innovació en agricultura sostenible: Criant ànecs feliços per impulsar el cultiu d’arròs

Descobreix com la nostra petita granja a una illa artificial revoluciona la criança d'ànecs i enforteix la producció d'arròs de manera sostenible

A la nostra petita granja, ens enorgulleix presentar un projecte pioner en Investigació, Desenvolupament i Innovació (R+D+I) que combina la criança d’ànecs des del naixement amb el cultiu d’arròs. Emplaçada en una illa artificial al bell mig d’un arrossar ballat, aquesta iniciativa única utilitza xarxes de pesca proporcionades per Morenot, la prestigiosa empresa del delta de l’Ebre.

A partir de les dues setmanes de vida, els nostres ànecs exploren l’arrossar ballat, pasturant i contribuint activament a l’ecosistema. Guiats per un expert pastor, els ànecs aprenen a entrar i sortir de la zona de descans, promovent un ambient equilibrat i controlat.

La simbiosi entre els ànecs i l’arròs és evident, ja que els ànecs eliminen males herbes, cargols poma i crancs americans, exercint un paper crucial en el control de plagues que afecten els arrossers i arrosseres del Delta. A més, la seva presència enriqueix el sòl en fertilitzar-lo de manera natural amb les seves dejeccions, proporcionant nutrients essencials al cultiu.

La interacció dels ànecs amb les plantes d’arròs estimula el creixement, ja que busquen insectes entre les arrels i la tija. Aquest procés millora l’oxigenació del terra i la respiració de l’arrel, generant un ambient propici per al desenvolupament òptim de l’arròs.

Ens sentim orgullosos d’aquest projecte, que no sols promou la sostenibilitat agrícola, sinó que també garanteix el benestar total dels nostres ànecs. En resum, criem ànecs feliços mentre impulsem un model innovador i sostenible a l’agricultura.

Benvolguts agricultors, aficionats a l’art culinari i exploradors del sabor,

Avui vull compartir amb vosaltres una pràctica que fusiona la tradició agrícola sostenible amb la innovació gastronòmica: pasturar ànecs en arrossars. Aquest enfocament no només és una deliciosa combinació de sabors, sinó que també ofereix una sèrie de beneficis tant per a l’agricultura com per a la cuina.

En primer lloc, la simbiosi entre els ànecs i els arrossars és veritablement notable. Els ànecs, amb la seva naturalesa àvida d’explorar, ajuden a controlar les plagues d’insectes i males herbes en els camps d’arròs d’una manera natural i sostenible. Aquest mètode, en lloc de dependre de productes químics, promou un equilibri ecològic en l’entorn agrícola, conservant la qualitat del sòl i la biodiversitat.

Però el que realment emociona al paladar és com aquesta interacció transforma la carn d’ànec. En pasturar en els arrossars, els ànecs s’alimenten d’una dieta rica en herbes, insectes i grans d’arròs, la qual cosa infon la seva carn amb una profunditat de sabor i plasma les característiques especials úniques del Delta de l’Ebre, aiguamolls i clima mediterrani. Aquesta alimentació natural es reflecteix en una carn més saborosa i sucosa, amb una textura que simplement no es pot replicar d’una altra manera.

A més, no podem subestimar el valor de la sostenibilitat en la cuina contemporània. Pasturar ànecs en arrossars no només és una pràctica respectuosa amb el medi ambient, sinó que també promou la conservació dels ecosistemes aquàtics i la diversitat biològica. És un exemple inspirador de com podem fusionar la tradició amb la innovació per crear experiències culinàries excepcionals sense comprometre el futur del planeta.

En resum, pasturar ànecs en arrossars és molt més que una tècnica agrícola; és una simfonia de sabors, una oda a la sostenibilitat i una celebració de la biodiversitat. Convido a tots els amants del bon menjar a explorar aquest fascinant món de possibilitats gastronòmiques i a unir-se a nosaltres en aquest viatge de descobriment culinari.

Bon profit i fins aviat!

La producció és limitada, per a més informació contacteu amb nosaltres.

Moltes gràcies.

Susana Castells Queral

Cistella de la compra