Nosaltres

Sobre ecocastells

Ecocastells és el resultat d’un profund lligam amb el Delta de l’Ebre, amb més de quatre generacions d’arrossers que han deixat una empremta imborrable en aquesta terra.

Familia Castells: Història, tradició e innovació

Des dels nostres avantpassats, la nostra família ha dedicat incansables esforços a transformar terres àrides en veritables vergers agrícoles. Aquesta dedicació ha marcat el camí per a les generacions successives, que han continuat millorant les varietats autòctones mitjançant la selecció artesanal de les millors plantes, assolint així un nivell d’excel·lència gastronòmica inigualable.

Estem profundament compromesos amb la preservació de la natura i amb la transmissió d’aquest llegat a les futures generacions. És per això que, amb una vocació ecològica inqüestionable, cultivem els nostres camps de manera respectuosa amb l’entorn, garantint així la producció d’arrossos saludables i contribuint a la preservació de l’ecosistema que ens envolta.

Les nostres varietats: Marisma i Arodelta

La família Castells, amb una impressionant trajectòria de 50 anys en investigació, desenvolupament i innovació, es consolida com a creadora i obtentora de les destacades varietats autòctones Marisma i Arodelta a la regió del Delta a Catalunya. 

La distinció d’aquestes varietats s’aconsegueix mitjançant tècniques tradicionals arrelades en la meticulosa selecció genètica manual duta a terme durant dècades. 

És important destacar que en el procés de desenvolupament, la família Castells es compromet a preservar l’autenticitat de les seves varietats, renunciant a la utilització de tècniques transgèniques o d’hibridació. 

Aquest enfocament destaca la seva dedicació a la preservació de la biodiversitat i la promoció de mètodes sostenibles en l’agricultura de la regió.

El Delta de l'Ebre: Un Santuari de la Biodiversitat

El Delta de l’Ebre s’alça com un dels aiguamolls més preeminents d’Europa, albergant un Parc Natural i ostentant el títol de Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre. Aquest paradís natural convida a l’harmoniosa coexistència entre l’activitat agrícola i una riquesa biològica excepcional. La vida exuberant que habita aquest enclavament és alimentada per l’aigua que serpenteja a través dels canals i les sèquies, irrigant els camps i desembocant finalment en llacunes litorals i cales marines.

Aquesta zona humida esdevé un mosaic de hàbitats, dominat per l’esplendor dels arrossars, però també acollint llacunes, canyissars, dunes i boscos de ribera. Aquesta diversitat floral proporciona refugi i alimentació per a una àmplia gamma d’espècies de fauna salvatge, que nidifiquen, hivernen, es nodreixen o es reposen durant les seves migracions.

Aquest entorn natural, un veritable tresor ecològic, s’esdevé l’escenari perfecte per a la producció d’arrossos ecològics d’una qualitat extraordinària.

Recuperant l'harmonia

Cistella de la compra